Започна 20-ото юбилейно издание на благотворителната инициатива Българската Коледа. Най-голямата благотворителна инициатива е помогнала на

...
Започна 20-ото юбилейно издание на благотворителната инициатива Българската Коледа. Най-голямата благотворителна инициатива е помогнала на
Коментари Харесай

„Българската Коледа“ вече три години помага на Ивана

Започна 20-ото юбилейно издание на благотворителната инициатива  " Българската Коледа ". Най-голямата благотворителна инициатива е помогнала на стотици деца и техните родители, които се борят с тежки болести. Тази година акцията е отдадена на деца с редки генетични болести. Euronews Bulgaria се включва като сътрудник на  " Българската Коледа ". Ще ви описваме историите на децата, на които помогнахте и ще ви срещнем с тези, които имат потребност от нашата поддръжка. 

17-годишната Ивана Кирилова е едно от децата на „ Българската Коледа “.

И двете деца на Емилия са с увреждания. Момчето ѝ е на 12 и е с детска церебрална парализа. Ивана е съвсем пълнолетна и страда от синдрома на Даун. Вече три години фамилията живее по-добре с помощта на поддръжката на благотворителната самодейност.

 
Потърсихме подпомагане преди три години, защото до скоро тук имаше такси, които ни беше мъчно да покриваме. Те ни оказват помощ финансово, с цел да може щерка ми да посещава това отлично място и да се усеща щастлива. Откакто е тук, постанова се да извършват, и като се изключи че и физически, стават и по-дисциплинирани.
Емилия Михайлова – майка на Ивана

Ивана съвсем не може да приказва. А всяка нейна дума окрилява сърцето на майка ѝ, тъй като е стъпка към по-нормален живот. Ивана съумява да напредне с помощта на визитите ѝ в дневния център в читалище „ Райна Княгиня “.

 
Най ми харесва да съм с приятелите си. Какво обичаш да правиш най-вече? Най-много обичам да упражняваме. Какво искаш да пожелаеш на децата за Коледа? Да са живи и здрави и да получават дарове.
Ивана Кирилова

Игри, спорт и другарство. Това получават децата в този клуб. Срещат отдадени и въодушевени рехабилитатори, а заниманията са всеки ден.

 
Преди седем години приключих НСА с профил „ Адаптирана физическа интензивност “. От там потегли всичко и към този момент стигнахме до това, че жънем интернационалните триумфи. Най-голямата ми горделивост е, че тези младежи зад мен, както виждате е дисциплината която получиха, и от съвсем невербални деца, които пристигнаха при мен, в този момент към този момент са съвсем младежи в норма.
Слав Петков – ръководител на Българска федерация приспособена физическа интензивност
Ние сме от дребния град Радомир. Още с раждането сложиха диагнозата „ Синдром на Даун “, и започнахме да вършим това което е по нашите сили. Посещаваше всеобща детска градина в града. Беше добре призната от децата, имаше отлично отношение и от нейните учители, само че горе долу когато тя беше на пет години, се роди и нейното братче, което също е с увреждане, с детска церебрална парализа. Наложи се да се преместим в София, с цел да получат профилирана помощ и двамата.
Емилия Михайлова – майка на Ивана

Въпреки, че Ивана не живее в родния си град, тя е щастлива с новите си другари. Помогнете и вие идеята на Българската Коледа, с цел да има повече щастливи деца като Ивана.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР